נסתיימו בחירות 1999. מהפך. אהוד ברק עשה זאת. בראש ממשלת ישראל יעמוד האיש שאך לפני שנה פיגר במירוץ על פי מרבית הסקרים. אך זה גם האיש שידע, בנחישות ובדבקות, לבנות תשתית ארגונית ומערכת בחירות מתוחכמת, שזיכוהו לבסוף בראשות הממשלה החדשה. על חמשת אותות ההצטיינות שלו נוסף אות הצטיינות חדש, ולקראת המאה ה-21 יש למדינת ישראל מנהיג חדש.
בדצמבר 1986 פרסמו חנן קריסטל ואילן כפיר, כתבים בעיתון "חדשות", תסריט דמיוני: בעוד 10 שנים יתמודדו זה מול זה שני מועמדים אלמונים יחסית: בנימין נתניהו - אז שגריר ישראל באו"ם, ואהוד ברק - אז אלוף פיקוד המרכז. 13 שנים לאחר התסריט הדמיוני, הוא התממש. וכעת בוחנים קריסטל וכפיר כיצד התנהל הקרב הגדול שבין שני בוגרי סיירת מטכ"ל.
הצל"ש השישי - בחירות 99´ מתאר, צעד אחר צעד, את המערכה, המנהיגים, הנשים, החיילים והיועצים - למן החתימה על הסכם וואי בוושינגטון ועד לסיום ספירת הקלפיות. ביבי נגד ברק, מרדכי נגד נתניהו, שחק נגד מרידור, לבנת נגד סילבן שלום, פינקלשטיין נגד קארוויל - כל הגיבורים, כל הסיפורים שלפני הקלעים ומאחוריהם.
גילויים בלעדיים מאחת התקופות הסוערות ביותר שידעה ישראל.
חנן קריסטל, 55, משמש פרשן פוליטי בטלוויזיה, ב"קול ישראל" וברשת "ידיעות אחרונות".
אילן כפיר, 55, הוא הכתב הפוליטי ברשת זמן של "מעריב", מחבר הביוגרפיות של בנימין נתניהו ואהוד ברק (יחד עם בן כספית) ומו"ל של עיתונים ברוסית.
קרא עוד
קרא פחות
|