|
תורת היחסות / אהרון פינקר
הוצאת דקל משנת 1982 כריכה רכה
|
|
מטרת ספר זה היא לאפשר לקורא העברי להכיר את תורת היחסות ואת אביה,המדען הדגול, פרופ' אלברט איינשטיין.
תורת היחסות הפכה זה מכבר לאחד מנכסי צאן הברזל של הפיזיקה המודרנית,החורגת מעבר לשימושים הטכניים ספציפיים,וראויה לעיונו של הקורא המשכיל.
תורת היחסות משמשת מכשיר בסיסי להבנתם של תהליכים המתארעים באנרגיות גבוהות.בתחום האטומי,באסטרונומיה ובשטחים אחרים.
מבחינה פילוסופית,חשיבותה של תורת היחסות מתבטאת ברוח הביקורת שבה,
בראייה הכוללת של הפיזיקה ובשימוש האלגנטי במושג "יחסות".
אלברט איינשטיין,האיש שפיתח את תורת היחסות מיסודה והפך לאחד מענקי
הרוח מכוח תרומתו המדעית צניעותו האישית וההומאניזם האופטימי שלו--ראוי אף הוא שחייו,פועלו ורעיונותיו יילמדו ולקחם ינוצל.
הספר מכוון לקהל קוראים רחב ומגוון והוא מותאם גם לבעלי רקע פיזיקלי
צנוע יותר.הספר מתאים הן לקהל הסטודנטים בתחום מדעי הטבע-אשר מעוניינים לקרוא סקירה כללית של ענף מדעי חשוב זה,לפני שלומדים אותו על כל היבטיו המתימטיים המתקדמים-והן לציבור המשכילים,המעוניין להכיר את היצירות המרכזיות בכל תחומי הפעילות האנושית.
לספר מבנה מיוחד,המאפשר היכרות ברמות שונות עם תורת היחסות ועם יוצרה.והוא מתחלק לשלושה חלקים עיקריים:הקשיים במכניקה הקלאסית (פרקים א-ד) יסודות תורת היחסות (פרקים ה-ח) וקורות חייו של איינשטיין,דיעותיו על נושאים שונים שברומו של עולם ואנקדוטות הקשורות אליו (פרק י).
קרא עוד
קרא פחות
|
|
|
|
|
|
|