ספרים לפי קטגוריות ספרים באנגלית רשימת הספרים באתר דף ניהול למוכר הרכישות שלי החשבון שלי מסירת ספרים משומשים


[הרשמה]    



מי כתב את התנ״ך? / ריצ'ארד אליוט פרידמן

הוצאת דביר משנת 1995 כריכה קשה
מי כתב את התנ״ך? - ריצ
מי כתב את התנ"ך?

מי כתב את רב-המכר של כל הזמנים?

מי כתה את הספר שהוא בעת-ובעונה-אחת כתב-קודש, ספר היסטוריה מקיף, ספר פרוזה ושירה מפסגת היצירה האנושית וספר שכל אדם מוצא בו משהו המדבר אל לבו?

עולם התנ"ך והאנשים אשר כתבו אותו נעשים לדמויות של ממש, בחיבור מקסים של אחד מחשובי חוקרי המקרא.

הספר, שנקרא כסיפור בלשי, מתמקד בחמישה חומשי תורה ומציג לפני הקורא נימוקים משכנעים על זהותם של ארבעת מחבריהם השונים.

בהתבססו על המימצאים הארכיאולוגיים של השנים האחרונות מצייר פרידמן תמונה חיה של עולם התנ"ך, בוחן היכן ומתי חיו אותם מחברים, מה היה הרקע הפוליטי וההיסטורי של כתביהם ומה היתה התייחסותם לאירועים אשר תיארו.

בקראו תיגר על תיאוריות מקובלות של חוקרי תנ"ך רבים, הוא שופך אור על נפלאות הסינתזה המקראית ועל הדרך שבה גירסות שונות אוחדו לטקסט אחד, ומעשיר את הבנתנו את התנ"ך כסיפרות, כהיסטוריה וכספר קודש.

זהו ספר שיעורר עניין רב וויכוח עז בין כל שוחרי התנ"ך בכלל, וההיסטוריה הישראלית בפרט.

ריצ'ארד אליוט פרידמן מכהן כפרופסור באוניברסיטה של קליפורניה בסן דייגו. את עבודת הדוקטור שלו עשה בהרווארד. שימש מרצה אורח בקמברידג' ובאוקספורד.

"גדוש תובנות וגילויים חדשים. נקרא כסיפור מתח."

פרנק מור קרוס, אוניברסיטת הרווארד