פרשת השב"כ, שראוי אולי לכנותה מצעד האיוולת, היא פרשה מדהימה, שסחפה מדינה שלמה למערבולות יצרים ורגשות ללא צורך, ללא תכלית ובעיוורון חושים.
פרשת השב"כ, או בשמה העממי פרשת קו 300, נחתה על מדינת ישראל כרעם אדיר ביום אביב, בראשית הקיץ של 1986.
משרת היועץ המשפטי לממשלה היא אחת הכהונות השלטוניות החשובות, הבולטות והחשופות ביותר, ונחשבה מאז ומעולם יוקרתית ורמה במעלה.
מעשיו והחלטותיו של היועץ המשפטי לממשלה זוכים לסיקור נרחב באמצעי התקשורת והווייתו ממלאת מקום של כבוד בחיים הציבוריים במדינת ישראל.
בפרשת השב"כ התנגשו זה בזה בעוצמה רבה, ללא מעצורים, היועץ המשפטי לממשלה מחד גיסא וראש שירות הביטחון הכללי מאידך גיסא, כשהראשון מייצג את הערכים הבסיסיים והמקודשים של שלטון החוק ואילו השני את הצרכים החיוניים והקיומיים של בטחון המדינה, ובתווך "מככבים" ראשי ממשלות, שרי משפטים, חברי ממשלה נוספים, חברי כנסת, בתי המשפט, אמצעי התקשורת ומי לא?
השלכותיה של הפרשה על דמותה של מדינת ישראל הן דרמתיות ומרחיקות לכת והביאו לשינויים רבים בחברה הישראלית. מה שהיה לפני הפרשה אינו דומה למה שקיים אחריה.
הספר שלפנינו עוסק בחלקו הראשון בפרשת השב"כ, גורמה, מהלכיה והשלכותיה ואילו בחלקו השני בתיאור המאבקים הכוחניים והמרתקים שבין המערכת המשפטית למערכת הפוליטית על רקע הפרשיות הדרמתיות והמסעירות שאירעו במדינת ישראל מאז הקמתה.
קרא עוד
קרא פחות
|