ספרים לפי קטגוריות ספרים באנגלית רשימת הספרים באתר דף ניהול למוכר הרכישות שלי החשבון שלי מסירת ספרים משומשים


[הרשמה]    



הארות שוליים - קריאה אישית בפרשת השבוע / שי פירון

הוצאת ידיעות אחרונות משנת 2012 כריכה קשה
הארות שוליים - קריאה אישית בפרשת השבוע - שי פירון
את הסקירה על הארות שוליים, ספרו החדש של הרב שי פירון, נתחיל דווקא בציטוט מהאפילוג : "איך מרגיש מי שבכל שבת צריך לדרוש בפרשת השבוע? מה מלווה את מי שבכל יום ראשון צריך להעביר רשימה של 550 מילה על פרשת השבוע?". מאחר וגם אני חוטא בכתיבה על פרשת השבוע, אני מתחבר מאד לשאלה הזו. כמה קשה לחדש דברים שנה אחרי שנה כאשר נראה שהחומרים כולם כבר מוכרים לכולם וכל מה שיש להיאמר כבר נאמר. אולם לכל מצב מתאימים דברים שונים והרב פירון ממשיך: "בכל שבוע אני נוטל מחדש חוט ומחט, ומגווילי פרשת השבוע אני אורג מלבוש חדש… לא קל לארוג בגד שמתאים לאנשים רבים… אבל החלטתי שלא לוותר על הנסיון לארוג בגד כללי, ככזה שיתאים לדתיים ולחילונים, לאנשי שמאל וימין…. הפרשה אינה שייכת למיגזר אחד ועל אף הנטייה לנכס אותה, חלמתי על תורה פורצת חומות. קריאה בפרשה שתהפוך למצפן מוסרי ולמקור השראה לכלל החברה."

ואכן ספרו של הרב פירון הוא שונה. הוא אמנם על סדר פרשות השבוע, כמו עשרות ספרים שנכתבו מנקודת פתיחה זו וגם מועד פרסומו סמוך להתחלת המחזור החדש של הקריאה בתורה משבת בראשית, אולם אין הוא בא ללמד פרשת שבוע, לא ברוחב ולא בעומק, נהפוך הוא. בפתיחה מעיד הרב: "השתדלתי שלא להביא בפניכם מגוון רחב של פרשנים" (ההדגשה שלי למרות שהיה כדאי לשים אותה גם במקור). פתיחה זו מנוגדת לספרים אחרים שדווקא ניסו להביא כמה שיותר פרשנים, אבל לפעמים ויתרו על פרשנות אישית שלהם.

הרב פירון יוצא ממקום אחר לגמרי, כל מאמר או מאמרון מתחיל באנקדוטה אישית, בסיפור מההיסטוריה שלו וממנו מתחברים לנושא מסוים בפרשה ולור בהיבט המוסרי או איך הוא השפיע על הרב פירון בצורה טובה וחיובית. ואכן שם הספר מתאים לתוכנו, אלו הן הערות והארות והן אכן בשוליים של הפרשה. אם תרצו לדעת מהם הנושאים העיקריים בפרשה, או ללמוד את פרשת השבוע, או להתמקד בנושא אחד במאמר עומק, כנראה שתצטרכו ספרים אחרים (או אתרי אינטרנט העוסקים בפרשת השבוע), אבל הקריאה בספר של הרב פירון תיתן לכם משהו אחר. היא תחבר לכם את הטקסטים העתיקים, אותם גווילים, לחיי היום יום, דרך משקפיו של הרב פירון על מסלול חייו המפותל. הספר אכן מתאים לכולם ואולי רצה המחבר שהספר יהווה מעין מפתח, שבאמצעותו גם אתם הקוראים, תזכרו באירועים שקרו לכם בעבר, בהתלבטויות שהיו לכם, בקשיים ובשאלות ותחברו אותם לפרשת השבוע וכך תוכלו לכתוב את ההארות האישיות שלכם.