ספרים לפי קטגוריות ספרים באנגלית רשימת הספרים באתר דף ניהול למוכר הרכישות שלי החשבון שלי מסירת ספרים משומשים


[הרשמה]    



הוא קרא לי פיקולו / ז'ן סמואל

הוצאת דביר משנת 2009 175 עמודים, כריכה רכה 9789655174632 :ISBN
הוא קרא לי פיקולו - ז
בקיץ 1944, באושוויץ, הכיר ז´ן סמואל, אז נער יהודי שגורש מאלזס, את הסופר הגדול לעתיד, פרימו לוי. בתוך המציאות האיומה שהשניים נאלצו להתמודד עמה צמחה ביניהם ידידות מופלאה ומתוך חיבה העניק לוי לסמואל את הכינוי "פיקולו". שלוש שנים מאוחר יותר הפך פרימו לוי את ז´ן סמואל לדמות מיוחדת ביצירתו הנפלאה הזהו אדם? דמות המייצגת התגשמות של כבוד עצמי ואנושיות בתוך האימה.

ז'ן סמואל אצר בקרבו את סודותיו ואת מכאוביו מימי אושוויץ במך שישים שנה. רק עתה הוא החליט לשתף את העולם במה שעבר עליו: המפגש עם פרימו לוי והרגעים המיוחדים שעברו עליהם יחד, המפגש המחודש בתום המלחמה והחברות שנרקמה ביניהם עד למותו של הסופר, חברות שהתבטאה גם במכתבים חמים ששלחו זה לזה.

ז'ן סמואל היה סטודנט לרוקחות כאשר נעצר בידי הגסטפו במרס 1944. בשובו מהמחנות הוא חזר לעבוד בבית המרקחת המשפחתי בווסלון, אלזס. היום הוא גמלאי בשנות השמונים לחייו.

ז'ן-מארק דרייפוס הוא היסטוריון שהתמחה בנושא השואה באירופה המערבית, מחברן של עבודות רבות העוסקות בצד הכלכלי של השואה ובהשלכות של הגירושלים על הקהילות של זמנה.
 
עם הספר

(חבר/ה באתר מתאריך: 14/6/2020)

מוכר/ת במצב טוב ב-44.00 ₪